Suomen kaunein ja karuin reitti

Kaldoaivin upeat maisemat tarjoavat mahtavat puitteet seikkailulle!

Reitti starttaa Nuorgamista. 

Maalikaaren alta alkaa jyrkkä nousu kohti Pulmankijärveä. Ensimmäisen lähes 200 m vertikaalinousua sisältävän mäen ylittämisen jälkeen aukeavat henkeäsalpaavat maisemat erämaahan. Ensimmäisen 15 kilometrin aikana reitti kulkee osittain vanhaa hiekkapohjaista tietä, asfalttipintaista tietä, sekä hiekkatietä. Tämän jälkeen alkaa huikea yli 110 kilometrin mittainen yhtäjaksoinen erämaa-alue. 

Reitti nousee useiden erämaan korkeimpien tuntureiden yli. Nousut ovat pitkiä ja raastavia, laskut vauhdikkaita ja teknisiä. Reitti on pääosin hiekkapohjaista huoltouraa, jossa on kiveä, ajoittain hyvin paljon kiveä. Reitille mahtuu myös paljon soisia osuuksia, joiden aikana tehot nousevat, mutta vauhdin kanssa ei pääse herkuttelemaan.

Ja sitten ne vesistöt. Reitti ylittää kolme isompaa vesistöä, joissa vesi virtaa ja kivet ovat liukkaita. Lisäksi reitillä on tukku pienempiä puroja ylitettävänä. 

Matkan loppuosassa reitti kulkee läpi Skalluvaaran poroerottelualueen. Paikka on hyvin erikoinen ja hieno nähtävyys. 

Reitin loppuosassa lasketaan alas pitkin Ailigasta ja loppu rullataan Utsjoen kylälle, jossa maalivaate ottaa soturit vastaan.

Reitti: pitkä, haastava, raastava, äärimmäisen kaunis ja tunteita herättävä. Ei sovellu missään tapauksessa kaikille. Tämä ei ole matalan kynnyksen pyöräily- eikä juoksutapahtuma!

Paperilla: 130 km, 1800 m vertikaalinousua.  

Reitti merkitään viitoin, sulkunauhalla ja maahan tulevilla lipuilla.

HUOM! Osallistujia suositellaan latamaan kilpailureitti (GPX) kelloon, puhelimeen tai GPS-laitteeseen.


SARJAT:

Kilpailussa on neljä sarjaa:

Trailrun miehet ja naiset

MTB miehet ja naiset


KILPAILUN GPX-JÄLKI:

(linkki Movescount-ohjelmaan)

KUT130