Maantiepyöräily 200 km / +2 000 m


Suomen kauneimmaksi valittu tie ja hyväpintainen asfaltti, tarviiko muuta?

Kaldoaivi Ultra Trail ROAD 200 km tapahtuma on pyöräilyn harrastajille, jotka haluavat haastaa itsensä tähän ainutlaatuiseen maantiepyöräilykokemukseen. 

Maantiepyöräily on ajanotollinen.

Reitti kulkee Tenontiellä Utsjoelta Karigasniemelle ja takaisin. Tämä on koettava paikanpäällä, eli pyörän päällä!

https://exploreutsjoki.fi/naejakoe-artikkeli/suomen-kaunein-tie-2/

Maali sijaitsee Vallen lomakylässä Tenojoen rannalla, jossa palautumaan pääsee saunan, herkullisen ruuan ja vaikka oluen parissa! 

Reitillä on kolme huoltopistettä, jotka sijaitsevat 50 km, 100 km ja 150 km kohdalla. Suoritusaika reitille enintään 16 tuntia.

Korkeuseroa riittää upeiden maisemien lisäksi!


KUT ROAD 200 km info

Yleistä

Kaldoaivi Ultra Trail ROAD 200 km on kilpailu sekä kuntoajotapahtuma. Osallistujien tulee muistaa, että kuntoajo/kilpailu ajetaan yleisillä teillä, joita ei ole erikseen suljettu. Reitin käännökset ja huollot ovat merkattu. Vaikka muodollisia välinevaatimuksia ei ole, suositellaan maantiepyörän, gravel, cyclocross tai fitness-pyörän käyttämistä. Kaikki osallistujat lähtevät liikkeelle samanaikaisesti saattolähtönä. Reitin suorittamiseen saa käyttää aikaa enintään 15 tuntia (maalissa tulee olla viimeistään klo. 00.00, tämän jälkeen maali sulkeutuu).

Kyseessä ei ole suuri massatapahtuma, mutta ryhmässä ajaessa pitää kokoajan tarkkailla edellä ajavaa ja muistaa, että sivuilla ja takana voi olla myös pyöräilijöitä. Aerotankoja tai triathlontankoja/aika-ajotankoja ei suositella käytettäväksi turvallisuus syistä.

Reitti

Kilpailun lähtö tapahtuu Utsjoentien ja Luossatien risteyksessä sijaitsevalta asfalttipihalta. Lähtö tapahtuu saatettuna. Reitti kulkee Tenontietä Utsjoelta Karigasniemelle ja takaisin. 

Ajanotto päättyy Tenontiellä ennen Ellintien risteystä. Tästä kilpailijat ohjataan varsinaiseen maaliin Vallen Lomakylään. Loppusiirtymä Vallen Lomakylään on noin 300 metriä hiekkatietä, joten siirtymä tulee taittaa hyvin varovasti.

Huomioithan, että muutokset reitille ovat mahdollisia ennakkotiedoista poiketen mm. tietöiden tms. vuoksi. Viralliset reitit ovat merkattuna järjestäjän toimesta ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan tapahtuman nettisivuilla sekä tapahtuman aikana kenttäkuulutuksessa.

Tapahtumaan osallistuvan vastuu

Jokainen tapahtumaan osallistuva on itse vastuullinen jo ilmoittautuessa arvioimaan oman kuntonsa ja käyttämänsä ajokaluston sopivuuden matkalle. Pyöräily sekä kilpailu-, kuntoilu- että massaurheilumuotona pitää sisällään riskin kaatumiseen, jossa voi sattua kalusto- tai henkilövahinkoja. Osallistujan tulee olla sisäistänyt ajatus, että kaikki oma toiminta vahinkoon johtavien riskien minimoimiseksi on myös osa heidän vastuutaan tapahtuman turvalliselle kululle.

Osallistujan tulee myös huomioida, että vaikka järjestäjä pyrkii kaikin tavoin mahdollisimman turvallisen tapahtuman toteuttamiseen, voi liikenteestä, tiestöstä tms. johtuen syntyä vaaranpaikkoja, joihin ei ennalta voida vaikuttaa järjestäjän toimesta.

Ohjeet ja säännöt

Tapahtumassa noudatetaan Suomen tieliikennelainsäädäntöä.

Avainasiat:

  • Käytä kypärää joka tilanteessa. Mikäli kypäräsi vaatii säätämistä tms. korjaamista, tee se vain ollessasi täysin pysähtynyt.

  • Tapahtumassa ajetaan kaikelle liikenteelle avoimella reitillä, joten olet itse aina velvollinen olemaan ajan tasalla liikenneympäristöstäsi, jossa etenet.

  • Aja tien oikeassa reunassa ja pysy omalla kaistallasi.

  • Kunnioita ja noudata aina liikennesääntöjä, sekä liikenteenohjaajan merkkejä.

  • Kiinnitä erityistä huomiota risteysalueisiin

  • Kunnioita myös aina tapahtuman ulkopuolista liikennettä. Tapahtumassa mukana oleminen ei anna oikeutta liikennerikkomuksiin.

  • Kaikki roskaaminen reitin varrella on TÄYSIN kielletty ja mikäli organisaatio saa tiedon ajajan suorittamasta roskaamisesta seuraa tästä koko suorituksen mitätöinti sekä tuloksista poistaminen. Tässä asiassa järjestäjä on yksiselitteisen ehdoton ja tapahtumassa on nollatoleranssi roskaamiseen.

  • Mikäli sinulla on ravinteista tai muusta syntyneitä roskia mukanasi, voit jättää ne merkityillä huoltopisteillä roska-astiaan.

Osallistujan lista

Jokaisen tapahtumaan osallistuvan tulee huolehtia oman pyöränsä olevan sovelias valitsemalleen matkalle ja sen olevaan siinä kunnossa, että se on turvallinen ja toimiva koko suorituksen ajan.

Reitille lähtijän tulee varustautua minimissään seuraavilla varusteilla:

  1. Tuuliliivi, pyöräilijän tuulitakki tai sadeliivi, pyöräilijän sadetakki.

  2. Minityökalu, jossa tarpeelliset työvälineet pyörän ensihuoltoon tai säätämiseen.

  3. Pumppu ja vähintään yksi vararengas.

  4. Matkapuhelin + järjestäjän numero + (Suositeltava 112 sovellus).

  5. Kaksi juomapulloa tai vähintään 1,2 litraa tilaa juomalle.

  6. Varaenergiaa.

  7. Ensiside.

  8. Kilpailunumero.

  9. Punainen takavalo, sekä etuvalo hämärällä ja pimeällä (Tieliikennelain mukaisesti).

    1. LISÄTIEDOT: https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/pyoraily?gclid=Cj0KCQiAsvTxBRDkARIsAH4W_j8DPAOa79hoofWFETna8K-hUcfDp9fQOGuIsBZtZrvecJdSkrLSEe4aAnZ_EALw_wcB

Suositeltava varuste heijastinliivi ja lisäheijastimet näkyvyyden parantamiseksi.

Huoltopisteet

Reitillä on kolme huoltopistettä:

HUOLTO1 - 50 km kohdalla, HUOLTO2 - 100km kohdalla ja HUOLTO3 - 150 km kohdalla. Karigasniemeltä löytyy myös kauppa, josta voi täydentää omia eväitä.

Oma huolto on sallittu järjestäjän huoltojen yhteydessä. 

Ruokailu ja muut palvelut

Maalissa Vallen Lomakylässä on tarjolla ruokaa ja juomaa. Maalista löytyy pesutilat itselle ja kalustolle. Maalissa sijaitsee myös kilpailun aikainen live-seuranta ja kisastudio, sekä ravintola.