KURKOSPORT 520km/+5600m -haaste

Tervetuloa seuraamaan Kurkosport KUT 2022 haastetta! 

Sivulla ja somekanavissa seurataan valmistautumista Kaldoaivi Ultra Trail 2022 -pyörähaasteeseen, tarkoituksena ajaa KUT22 tapahtuman kaikki pyörämatkat yhtäsoittoa ilman reitin varrella olevaa huoltoa. 

MIKSI?

Tämä lienee kysymyksistä tärkein? 

Itsensä haastaminen, sekä uusien tavoitteiden asettaminen on tehnyt omasta harjoittelusta motivoivaa ja mielekästä. Tosin treenaamaan tai pyörän päälle ei ole itseäni tarvinnut koskaan patistaa, vaan se on ollut elämäntapa ja intohimo. Välillä olisi ennemminkin jarrut tarpeeseen.  

Jokaiselle on kesälle tullut buukattua joku haaste, johon on talven mittaan mukava treenailla ja fiilistellä juttua. Joku sattui kysymään KUT21 -tapahtumassa, että onko tämän tapahtuman järjestäminen rankka homma? Hymyilytti väkisinkin ja mietin hetken. Sanoin, että onhan se, helpompi olisi luultavasti ajaa kaikki pyörämatkat yhtäsoittoa...

Tästä se idea sitten yhtenä syksyisenä maanantaiaamuna lähti. Juoksemaan en valitetta oikein kykene terveysongelmien vuoksi ja sen takia on joutunut myös luopumaan triathlonista, mutta laitetaan sitten kerralla kunnon fillarihaaste...

Tempauksella on tarkoitus kehoittaa haastamaan itseään, antaa vinkkejä tapahtuman harjoitteluun ja valmistautumiseen, sekä parhaimmillaan antamaan kipinä terveellisempään elämäntapaan! 

Samalla vaalitaan tietysti tapahtuman matkojen tuotetestausta ja suunnitellaan, sekä kehitellään uusia matkoja! 

Mikä homma ja miten?

Haaste ajaa Kaldoaivi Ultra Trail 2022 fillarimatkat yhtäsoittoa ilman reitillä olevaa ulkopuolista huoltoa. 

Homma starttaa KUT MTB85km maastopyöräilyllä Nuorgamista - Nuorgamiin. Reitti on haastava, 55 erämaakilometriä sisältävä täysverinen etappi. Nousua reitillä on +1200m.

Tämän jälkeen pikainen huolto ja takaisin erämaahan, sekä rajun alkunousun kimppuun. Toisena matkana Kaldoaivin Klassikko MTB 130km Nuorgamista - Utsjoella. Reitillä tarjolla kaikkea mitä toivoa ja pelätä sopii. Tunturia, erämaata, kovia nousuja, nopeata polkua ja mm. vesistön ylityksiä! Nousua tällä etapilla n. +1800 metriä. 

Utsjoelle pikainen huolto ja pyörän vaihto. Lopuksi on vuorossa hyvin täyteläinen ja runsas jälkiruoka. KUT Road 260km ja extra jälkiruoka snapsina siirtymä Utsjoelta takaisin Nuorgamiin, jotta saadaan ympärä sulkeutumaan ja ronski 500km mittariin. Maantiepyöräilyn nousumetrit +2600.

Kokonaisurakka n. 520km ja +5600 nousumetriä. Tapahtuman yhteenlaskettu maksimiaika suorituksille on 44 tuntia, mutta reissu on tarkoitus vääntää aika paljon nopeammin. 

Mikä äijä?

Kaldoaivi Ultra Trailin kilpailun johtaja ja ratamestari Simo Kurko. Intohimoinen urheilu- ja ulkoliikuntamies. 

- IRONMAN Tallinn 2019 sub. 10

- RUSKA 2020 Finisher

Edustettavat seurat: Reckless Race & Finska Kompaniet

Mietteenä: 

*Jos jokin polttelee, niin menkää ja tehkää! 

*Haaste ei ole riittävä, ellei se pikkuisen pelota! 

Tervetuloa mukaan seuraamaan projektia,

Simo