MTB ja E-MTB 85 km / + 1 300 m


Reitti starttaa Nuorgamista tieosuudella kohti Utsjokea.  Reitti kiertää Alakönkään museotien kautta Tenojoen vartta takaisin Nuorgamintielle ja siitä reippaaseen Njallavárrin nousuun kohti Kaldoaivin erämaata.

Yhtäjaksoinen 55 kilometrin erämaa erikoiskoe tarjoaa upeat ja vaihtelevat maastot. Reitti tarjoaa raastavia nousuja ja vauhdikkaita laskuja. Reitti on pääosin hiekkapohjaista vanhaa mönkijäuraa, jossa on kiviä ja soisia paikkoja. Huoltotiimi huolehtii tarjottavista Gálddoainurkilla. Erämaaosuuden jälkeen on pitkä ja raastava nousu Isonkivenvaaran huipulle ja siitä yli 200 vertikaalimetrin lasku maaliin Nuorgamin K-Marketille. 

Tämäkin on vaativa erämaakilpailu, joka todella haastaa ja raastaa.

Reitillä on kolme huoltopistettä: Njallavarri 15 km kohdalla,  Guorboaivi n. 48 km kohdalla ja Pulmankijärvi n. 68 km kohdalla. Maastosta on mahdollista ottaa vettä matkan varrelta.

Viikonlopun tuplassa: perjantai 85 km + lauantai 130 km ajettavaa riittää vaativaampaankin makuun 215 km verran, nousumetrien ollessa reilusti yli 3000 metriä!

Maali sulkeutuu klo 22.00. Ajoaikaa reitillä on 12 tuntia. 

Tämä reitti sopii erittäin hyvin myös vauhdikkaaseen ja kuljettajaa haastavaan XC-marathon kisan ajamiseen. Kovat nousut ja vauhdikkaat laskut mittaavat kenellä pyörä kulkee! 

E-MTB: E-MTB 85 km: Sähköavusteisen polkupyörän suurin teho saa olla enintään 250 W, avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä kun nopeus saavuttaa 25 km/h, ja avustus saa toimia vain poljettaessa.

KUT MTB 85 km GPX

85 km / +1 200 m