UKK

Usein Kysytyt Kysymykset


Milloin Kaldoaivi Ultra Trail järjestetään vuonna 2024?

Seuraava Kaldoaivi Ultra Trail ajetaan perjantaina 26. ja lauantaina 27. heinäkuuta.


Mikä on Kaldoaivi Ultra Trail?

Se on maailman pohjoisin ultrakilpailu maastojuoksijoille ja maastopyöräilijöille. Tämä vaativa kestävyyskilpailu on alusta alkaen houkutellut yli tuhat urheilijaa Kaldoaivin erämaa-alueelle aivan Pohjois-Suomen Lapissa. Vuonna 2024 Kaldoaivi Ultra Trail järjestetään kuudetta kertaa.


Mikä oli Kaldoaivi Ultra Trailin ensimmäinen vuosi?

Kaldoaivi Ultra Trail järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.


Kuka järjestää Kaldoaivi Ultra Trailin?

Nurmijärveltä kotoisin oleva Simo Kurko on Kaldoaivi Ultra Trailin perustaja. Hänellä on taustaa taistelulajeista, crossfitistä, toiminnallisesta harjoittelusta ja hiihdosta. Lisäksi hän kilpailee triathlonissa, maastopyöräilyssä ja maastojuoksussa.


Mikä on kilpailun tarina?

Kaldoaivi Ultra Trailin juuret ulottuvat kesään 2017, jolloin Simo Kurko oli opintovapaalla päivätyöstään. Hän opiskeli urheiluvalmentajaa ja suoritti ryhmä- ja seikkailuoppaan ammattipätevyyttä. Mahdollisuus työharjoittelulle avautui, jolloin hän alkoi kartoittaa erilaisia ​​paikkoja ja mahdollisuuksia. Simo asui tuolloin Vantaalla ja kertoo, että ensimmäinen kiinnostava ja jännittävä paikka, jonka hän löysi, oli Nuorgam Suomen Lapissa.

Ensimmäinen tapahtuma suunniteltiin seikkailuyhtiö Alma Arktikan kanssa. Vieraillessaan useaan otteeseen Kaldoaivin erämaa-alueella vakuuttui hän paikan ainutlaatuisuudesta. Heti alusta lähtien oli hänen mukaansa selvää, että kilpailut tulevat olemaan pitkiä, haastavia ja uuvuttavia. Kaldoaivi Ultra Trail pilotoitiin kesällä 2017, kun viisi maastopyöräilijää osallistui 130 kilometrin matkalle erämaassa.

Simon tavoitteena on olla Pohjois-Lapin urheilu- ja liikuntatapahtumien kärki. Hän sanoo, että off-road-reitit tarjoavat poikkeuksellisia elämyksiä. "Ylittää erämaan suurimmat avotunturit, kuljet vesistöjen yli, soiden läpi ja ohitat satukoivut."

Lue lisää Simo Kurkon ajatuksia tästä lyhyestä haastattelusta.


Mikä on lyhyin ja pisin polkujuoksumatka?

Vuonna 2024 lyhyin polkujuoksumatka on 12 kilometriä ja pisin 85 kilometriä. Monet kilpailijat osallistuvat "The Double" -kilpailuun, joka on 142 km kahden päivän aikana. Perjantai alkaa 85 km matkalla ja jatkuu lauantaina 57 km matkalla.

Muut reitit löydät täältä.


Mitkä ovat kilpailun arvot?

Kilpailun perustaja Simo Kurko sanoo, että Kaldoaivi Ultra Trailin tärkeimpiä arvoja ovat ainutlaatuisen luontoympäristön kunnioittaminen, huippuluokan luontoelämyksen tarjoaminen sekä tapahtuman turvallisuuden varmistaminen. Kilpailusäännöissä todetaan, että kilpailijat voivat saada aikarangaistuksen tai hylätä, jos he jättävät roskia.


Millainen Kaldoaivin erämaa-alue on?

Kaldoaivi on Suomen suurin erämaa-alue. Tämän karun tunturialueen maisema vaihtelee syvistä, jyrkistä jokilaaksoista louviin tunturirinteisiin. Sammuttijängän-Vaijoenjängän soidensuojelualueen liittyvät lounaispuolella erämaa-alueeseen. Katkeamaton erämaa ei pääty Suomen puolelle rajaa, vaan jatkuu rajan yli Norjaan. Kaldoaivin erämaa soveltuu niin päiväretkille kuin useamman päivän vaelluksille. Kokeneelle retkeilijälle alue on palkitseva kohde, mutta aloittelijan kannattaa tutustua alueeseen yhdessä kokeneemman retkeilijän kanssa.


Kirjoita tekstisi tähän...